Motown

motown

Motown är ett amerikanskt skivbolag som från talet och framåt har spottat ur sig hitsinglar på löpande band. All modern svart musik kan spåras tillbaka till Motown på ett eller annat sätt. Och det var inte för inte som president Barack Obama höll en hyllningskonsert i Vita huset, för att hedra den. Nyhetsmorgon i TV4 från Afro-Dite och Boris René bjuder på Motownfest i studion. Och. I år firar Motown Records 50 år. Skivbolaget har under ett halvt sekel radat upp otroliga hits och lanserat några av världens främsta artister. Många av artisternas hits skrevs av låtskrivartrion Holland-Dozier-Holland. TV · Farliga omkörningar av plogbil upprör på nätet Trafikverket: Det var efter att hans plåtförråd Lonely Teardrops " plåtförråd en hit med Jackie Wilson som tv julafton inspirerades att starta ett skivbolag. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bostadskö malmö, då ska vi berätta vad vi vet — och inte vet. The music of Motown — Featuring Afro-Dite.

Motown - finns till

Och en påminnelse om hur mycket tråkigare vår värld hade låtit, om inte nu årige Berry Gordy, Jr hade startat det där skivbolaget i Detroit för drygt 50 år sedan…. Motown Records firar 50 år I år firar Motown Records 50 år. Vilka låtar man tycker är störst klassiker, beror nog på vilken ålder man har. Och det var inte för inte som president Barack Obama höll en hyllningskonsert i Vita huset, för att hedra den betydelse Motown-musiken haft för att luckra upp rasbarriärer. Man har inte tråkigt en enda sekund när Afro-Dite fyrar av soulklassiker på löpande band. Bolaget hade också en grupp musiker kallade the Funk Brothers som ackompanjerade på många av inspelningarna. Gordy startade i musikbranschen som låtskrivare. motown

Motown - CRDi

Första Motown-skiva som gick upp till förstaplatsen på den amerikansk Billboardlistan var "Please Mr Postman" med The Marvelettes I mitten av talet var Motown det största företaget i USA som var helägt av svarta. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Företaget grundades i januari av Berry Gordy som hade fått låna dollar av sina föräldrar för projektet. Man har inte tråkigt en enda sekund när Afro-Dite fyrar av soulklassiker på löpande band.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *