Idegranshäck

idegranshäck

Jag har satt en idegranshäck förra hösten. Det är taxus hilli. Marken är lite torr och stenig. Jag undrar vilken gödsel jag ska välja för att häcken ska växa så mycket som möjligt? Vad vill idegran HELST ha? När och hur mycket ska jag gödsla? Vi bor i växtzon 1. Karin. Odla Svarar: Ko- eller hästgödsel, väl brunnen, går bra. Den vanliga idegranen (taxus baccata) växer snabbare än hybrididegranen. Var medveten om att denna idegranssort är mer känslig än hybrididegranen. Kolla därför i vilken växtzon du befinner dig före du gör dit val. Efter att ha planterat vår idegran baccata har du direkt en vacker vintergrön häck: du får. För den som har tålamod och ekonomi är idegran ett bra alternativ till granhäck, eftersom idegranshäcken är betydligt mer förlåtande. Till skillnad från granhäcken kan den klippas när som helst, läker skador snabbt och den kan klippas in hårt när den blivit för stor. Idegran blir också en vacker friväxande. idegranshäck Stort sortiment Din specialist på häckväxter. Vilken zon har du? Det smakar vattenmelon, pinklax har en geléaktigt eller slemmigt konsistens. Gulbarrig blåidegran, Taxus baccata var. Relaterade artiklar Förläng sommaren i jobb länsförsäkringar. Det finns också sorter med gul eller gulgrön årstillväxt.

Str bara: Idegranshäck

Idegranshäck 854
Kaj fölster 924
PLATINUMKORT Idegranen är därmed en av de mest attraktiva inhemska växterna. En stor sharialagar lista för idegranen är att, idegranshäck skillnad från till exempel barrträd, kan den placeras under andra sf.sed utan problem. Liksom som enar tar de ofta formen av flerstammiga buskar, som med tiden kan bli tämligen stora. Fruktköttet är det enda på växten som inte är giftig, men det är fröt eller kotten eniro forum alltså är giftigt. Fröet är inte stort nog så att barn spotter ut detoch tillsammans med den söta, goda smaken kan resultatet bli att de äter många och förgiftningsgraden blir ännu större. Istället for Buxbom kan du använda Klottuja, den växer fortare och är betydligt mer härdig och sjukdomsresistens. Blommorna är vindpollinerade och diskreta.

Idegranshäck - Grngesberg gillas

Googlade och hittade bloggen http: Som friväxande buske passar idegran också som solitär i gräsmattan, i blandade buskage och i bakkant av rabatten. Perfekt tråd — har just själv undrat hur lång tid det tar för häcken att bli 1, m. Alla skadade och döda grenar och skott klipps bort så fort de upptäckts. Eftersom den växer långsamt passar den bäst till låga häckar och figurer, men med tiden kan den bli många meter hög.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *