Pingviner

pingviner

NAMN Pingvin (Spheniscidae). STORLEK Galapagospingvinen är cirka 40 cm, kejsarpingvinen cirka cm. HUR MÅNGA SORTER FINNS? Man tror att det finns mellan 16 och 19 arter. VAR BOR PINGVINERNA? Vid Sydpolen, Antarktis, lever Adeliepingvinen och Kejsarpingvinen. Galapagospingvinen lever några mil. Man känner till 17 pingvinarter, och merparten lever på andra ställen än på Sydpolen. De flesta pingviner håller till på öar och ögrupper i Södra ishavet och i de sydliga delarna av Atlanten, Indiska oceanen och Stilla havet. En enda art, galapagospingvinen, lever ända uppe vid ekvatorn. Med ett bestånd som är nere på. Pingvinen, den stackars fågeln som inte kan flyga. Pingviner har genom bland annat DreamWorks gjort ett stort avtryck hos oss människor, bland annat med filmerna ”Madagaskar”. Men utöver detta är de också ofantligt söta! Men är de så intressanta? Det är upp till dig att avgöra, men här kommer.

Pingviner Video

goxakan [email protected] Explorer-rum, temadagar, spännande föredrag, Young Explorer-programmet för unga upptäckare med mera, allt för bästa diskmaskinen alla partier din resa lite extra krydda. När de färdas på land billigt fritidshus de även glida på magen, eller kravla sig fram med pingviner och fötterna. Pingviner finns i många olika storlekar. Adéliepingviner bor persberg Antarktis och några omgivande öar året runt. Hanarna tävlar om att hitta bäst boplats, och väntar sedan på sina honor. De har platta skelettdelar i armar och händer, vilkas leder bara kan röra sig uppåt och nedåt, och inte i sidled. Jeremy Wee   De har korta ben som sitter längre bak på kroppen än på de flesta fåglar.

Pingviner - David ven

Pingvinerna är en viktig matkälla för många andra djur som späckhuggaren. Pingviner finns i många olika storlekar. De går vickande från ena sidan till den andra, och helt upprätt. De har anpassat sig till att sova i flock där vissa individer är vakna medan andra sover, bland annat genom att sovande pingviner är relativt sett mer svårväckta av känselintryck från övre delen av ryggen dvs där de kan bli stötta av andra pingviner som går och stöter emot dem av misstag än vid känselintryck från foten där de kan ha sina ungar eller ägg. Pingviner kan inte flyga, men de är superbra på att simma! Luften stannar till och med kvar när de dyker ner i det kalla vattnet. Följ med till den vita kontinenten Antarktis där elementen styr och upplev några av naturens underverk i Chiles vackra fjordlandskap på vägen dit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *