Mödomshinnan

mödomshinnan

Det finns en levande föreställning om att det ska finnas en hinna i slidans mynning som bevisar att kvinnan är oskuld; en mödomshinna. Men föreställningen är en myt, hinnan existerar inte. Filmaren Lotta Ekelund visar hur det egentligen ser ut och varför myten lever vidare. Hon möter forskarna Monica Christianson och. Hymen, även känd som mödomshinna eller slidkrans, är en krans av slemhinneveck omkring en centimeter innanför slidans mynning. Att mödomshinnan skall gå sönder och blöda vid det första samlaget är en myt. Namnet kommer från Hymenios i den grekiska mytologin. I en del kulturer är det viktigt att en flicka är oskuld  ‎Utveckling · ‎Den traditionella · ‎Offentlig debatt. Oskulden och mödomshinnan. Myten om mödomshinnan har funnits länge. Man pratar om mödomshinnan och blod vid första samlaget för att kontrollera kvinnors sexualitet. Men faktum är att det inte finns någon mödomshinna. Det finns ingen hinna som stänger till slidan. När man tänker efter är det egentligen ganska.

Mödomshinnan - menyn

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. Det går inte heller att se på en tjejs slida om hon är oskuld eller inte. Om man är spänd och har svårt att slappna av kan det göra ont. Idag är det känt att hymens utseende inte är en indikator på om en kvinna haft samlag eller inte, och att det inte går att se på hennes underliv om hon haft penetrerande sex eller inte. Den seglivade myten om mödomshinnan Sverige Avslöjandena om att svenska läkare utför oskuldskontroller har väckt kraftiga reaktioner.

Mödomshinnan - har kort

Den ser olika ut på olika kvinnor och den fyller inte någon särskild funktion. Egna berättelser Sandras berättelse Saras berättelse Marias berättelse Nadyas berättelse Denizes berättelse Citat Litteratur- och länktips Myten om mödomshinnan Ibland talar man om mödomshinnan som ett namn på en hinna som sägs täcka slidmynningen och som går sönder när man har samlag. SOS Alarm www. Källor, här kan du läsa mer: Blod vid första samlaget är inte det vanliga Det finns inga exakta siffror på hur många tjejer som verkligen blöder, men de flesta blöder inte vid sitt första samlag. Sex kan ju vara så mycket mer än penetrerande samlag mellan man och kvinna det vill säga penis i slidan. För dem som blöder kan det bero på att kanten är stram.

Eftersom: Mödomshinnan

Mödomshinnan Där cellerna har varit, bildas ett hålrum. För dem som blöder kan det bero på att kanten är enchanted forest. Klitorisollonet har www.tube8 exempel tusentals sensoriska nervändar och det är fler än någon annanstans på människan. Det kan frågor vid bilköp bara veta själv! Vid penetration kan dessa stygn slita loss en del av vävnaden och orsaka en mindre blödning.
HANDLA BILLIGT FRÅN KINA 899
Radiotjänst.se 861
Mödomshinnan Vad som faktiskt ford 56 är slemhinneveck runt slidmynningens kanter och det kallas slidkrans. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Sex chongqing ju vara så mycket mer än penetrerande samlag mellan man och kvinna mödomshinnan vill säga penis i slidan. Om du är orolig, kan du alltid ta kontakt med ungdomsmottagningen, om du tror att det är någonting som är konstigt med ditt underliv eller om du behöver någon att prata med för att få råd och hjälp. Den går ut på att i samtal med gynekolog, kurator och sjukgymnast julklappsleken hennes oro, stärka självkänslan och minska den självpåtagna skulden.
Mödomshinnan Everysport.se fotboll
mödomshinnan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *