Giraffspråket

giraffspråket

Det här var verkligen en fantastisk bok att läsa: Giraffspråket – Känslans kommunikation skriven av Anne-Christine Smith! Jag fick den på torsdag kväll före nationaldagsledigheten. Den hängde med hela helgen; i solstolen i trädgården, på filten vid poolen och vid något tillfälle hrm även på toaletten. Giraffspråket, även kallat Nonviolent Communication, är en kommunikationsmodell som skapades runt av den amerikanske psykologen Marshall Rosenberg. Han utvecklade sin modell utifrån sitt arbete med grupper inom näringslivet, offentliga organisationer och etniska minoriteter i USA. Rosenberg såg det som att  ‎Symbolerna Varg och Giraff · ‎Nonviolent Communication · ‎Referenser. Nonviolent communication eller ”giraffspråket” grundades av Marshall Rosenberg, med hans önskan om att få vår naturliga medkänsla att blomstra. Marshall, som är jude, hade sett många människor utsättas för hatiska handlingar och även själv blivit utsatt, bl a som barn runt Utifrån det hat han såg.

Giraffspråket - viktigt det

Att vältra skulden på ledningen är också ett sätt att slippa obehaget att konfrontera kolleger när samarbetet inte fungerar; ett sätt att slippa hantera meningsskiljaktigheter. Att undvika vad som vanligt förekommer; diagnostisering, värdering eller dömande. Tack för tipset hur man kommunicerar mer effektivt. Sedan, kräver dialogen att man uttrycker dessa känslor och behov öppet. Jag tycker du pratar massa strunt och är obegriplig! Istället för att lägga in en massa inte så beskriver jag det jag ser, känner, behöver eller önskar. giraffspråket

Giraffspråket Video

last part of Marshall Rosenberg's NVC & Corporation

Giraffspråket - gng

Jag har startat en liten dramaskurs for barn, och med det kande ocksa ett stort behov av att starta nagott for foraldrar. Jag ställde frågor om mina observationer och känslorna som dom väckte. Vi bör fundera på vår avsikt när vi ber om något och även visa empati för den andres behov. Hämtad från " https: Det var då Mentor Sverige som stod för värdskapet och det var toppen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *