Sharialagar lista

sharialagar lista

I väst anses den islamiska lagen bara grym och föråldrad. En samling lagar ur sharia. Konkreta exempel på några av sharias lagar och påbud listas nedan. Var och en av dessa regler har ett flertal textpassager i koran och/eller hadith som de sanktioneras av, precis som exemplet ovan för avfällingar. Av utrymmesskäl utelämnas dock alla dessa motiveringar här. Sharia eller sharīʾa (arabiska: شريعة Šarīʿah) betyder ursprungligen "vägen till vattenkällan" eller "lagen av Gud" och är ett begrepp inom islam som avser texter i religiösa urkunder som ligger till grund för islamisk rätt. Sharia är en idé om en gudomlig rätt, och dess tolkning fiqh utgör konkreta lagar och normer.‎Tolkning · ‎Koranens roll i sharia · ‎Sharia i olika · ‎Sharia inom Europeiska. Om den skulle göras till en universellt tillämplig naturrätt, så behövdes det fortfarande variationer beroende på sverige radio.se nationalstat, www-tv4play-se gällde och hur förhållanden bästa online shopping där. Det är ungefär lika många som röstade på SD i valet När västländerna kom och koloniserade butterfly kniv länder ansåg de zelando västerländska moderna lagar, seder och bruk skulle gälla även i kolonierna. Kvinnor ses som sexobjekt eller prostituerade som lämnat sin mans sida samtidigt som alkoholproblem, promiskuösitet och homosexuell pervertering förargar. Rättstolkningen görs ofta i mellanöstern, och får stort genomslag i övriga muslimvärlden.

Sharialagar lista - att investera

Eftersom fiqh bygger på tolkningar av rättslärda män menar vissa att man också kan tolka om lagens källor och anpassa dem till dagens samhällen. De rättslärda ökade statens makt parlamentet genom att ge dem, när det är nödvändig full makt att ta vilket beslut de vill även om det skulle krocka med den islamiska rätten sharia. De som inte följde hans lära skulle betraktas som avfällingar från den rätta tron apostasi. De bör också låta skägget växa och trimma mustaschen för att skilja sig från otrogna. Denna aspekt är utan tvekan den mest hållbara förtjänsten av muslimskt inflytande, vilket illustreras av rättsväsendet. Hon måste då betala tillbaka hemgifte om mannen kräver det. sharialagar lista

Sharialagar lista - detaljplanen Saluhallen

Logga in på Dagens Nyheter För att använda den här funktionen behöver du vara inloggad. Falska anklagelser som inte innefattar takfir eller exempelvis hädande ger piskrapp, antal beroende på allvar. Sharia liknar på så sätt i mångt och mycket talmud , den judiska lagen se halacha , men har även vissa likheter med tankarna bakom kristen puritanism [ 1 ]. The Koran is above all a book of war — a call to butcher non-Muslims. Ledare, konstnärer, poeter, vetenskapsmän och filosofer erövrade och smyckade en stor del av den vite mannens värld från Bagdad till Cordova medan Västeuropa famlade sig fram genom den mörka medeltiden. Män ska täcka sig från navel ned till knän och bära långärmat bland folk. Att ta slavar i krig och att ha slavar är tillåtet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *